Wie ben ik?

Vlak voor Pasen 2000 werd mijn leven volledig overhoop gegooid. Ik belandde van de ene op de andere dag (tenminste, zo voelde het) in een burn-out. Ik kon niets meer. Alleen slapen. Ik bracht ’s ochtends de kinderen (toen 5 en 8) naar school, dook mijn bed weer in en zette de wekker om ze tussen de middag op tijd weer op te halen. Dat herhaalde zich na de lunch. 

Dit duurde een week of twee waarna ik langzaam weer opkrabbelde. Zonder enige hulp, alleen een bedrijfsarts die af en toe vroeg of ik niet weer aan het werk kon, duurde het 1,5 jaar voor ik weer op de been was. Mensen om mij heen die ook een burn-out hadden gehad zeiden vaak: “O, dat overkomt mij nooit meer!” Voor mij voelde dat niet zo. Ik bleef twijfelen aan mijn veerkracht. Aan of mijn werk wel bij me paste. Of ik wel in de goede relatie zat. Mijn lijf gaf steeds vaker en duidelijker aan dat er iets niet goed zat in mijn leven: ik kreeg fibromyalgie, de migraine en tinnitus die ik al had verergerden. 

In 2017 kwam de volgende ‘lifequake’: ik besloot dat ik, wilde ik mezelf niet volledig kwijtraken, bij mijn partner weg moest. Toen kwam mijn grote reis om mijn echte Zelf weer terug te vinden in een stroomversnelling. Ik ontdekte dat ik hooggevoelig ben, verslond stapels boeken over HSP, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit, deed workshops, trainingen en leerde nieuwe mensen kennen bij wie ik me echt thuis voelde.

Dit lijkt een makkelijke route als je het zo leest, maar het was vaak een hele worsteling. Een eenzame ook, ondanks mijn fijne vrienden. Het alleen een nieuw leven opbouwen en de zoektocht naar ‘wat past nou écht bij mij’ waren heel pittig. Echt goede hulp had ik er niet bij. Het was wéér, net als bij mijn burn-out, een zoektocht naar hoe ik mijn leven terug kon krijgen.

Maar het lukte. Het was een omslag van een leven waarin ik me liet leiden door de buitenwereld en niet durfde te kiezen voor mezelf, naar een leven waarin ik nu zelf  het stuur in handen heb, waarin ik meer in balans leef en vanuit mijn innerlijke passie. 

 

Margriet Moerenhout

Toen kwam de ‘ingeving’ dat ik coach zou worden. Die zekerheid was er ineens. Omdat ik mensen wil begeleiden op hún reis naar zichzelf, vanuit mijn eigen levenservaring en opleiding. Zodat hún reis niet zo’n worsteling en zo eenzaam hoeft te zijn. 

Ik volgde eerst twee opleidingen: Holistisch coach en Bezielingscoach. Ik noem mezelf nu dan ook Holistisch Bezielingscoach. Later volgde er nog de opleiding tot loslaatcoach die nog meer (spirituele) verdieping en methodieken geeft op het gebied van het omgaan met conditioneringen uit je verleden.

In mijn coachpraktijk De Levenspuzzel begeleid ik nu mensen op weg naar een lichter leven.

De Levenspuzzel

Ik zie het leven als een legpuzzel. Best een moeilijke: een met heel veel stukjes. Je kunt niet eens eerst de kantjes leggen om al een idee te krijgen van de vorm en hoe groot het gaat worden. Nee, er zijn helemaal geen kantjes. Je begint te puzzelen van binnenuit. Je hele leven puzzel je verder en krijg je steeds meer zicht op wie jij bent als persoon: wat je drijfveren zijn in het leven, waar jij gelukkig van wordt en wat jij in de wereld wilt zetten. Het leuke is: er is een oneindige keuze aan uitbreidingssets: opleidingen, cursussen en misschien wel een nieuwe baan of relatie.

Maar er zijn ook valkuilen en hobbels. Wat het extra lastig maakt is dat je niet in je eentje aan je puzzel werkt. Iedereen in jouw omgeving en alle dingen die jij meemaakt puzzelen met je mee. Daardoor raak je soms stukjes kwijt. Of anderen leggen stukjes van hun eigen puzzel in die van jou. Misschien lijken die eerst te passen, maar later beginnen ze te wringen en dan kom je er achter dat ze eigenlijk de plek innemen van je eigen stukjes!

Als coach help ik jou weer op weg als je vastloopt met jouw levenspuzzel. Al puzzelend ontdekken we wat jou op dit moment dwars zit op je levenspad. We vinden we de kwijtgeraakte stukjes terug en je krijgt meer zicht op wie jij in wezen bent, wat jouw sterke kanten zijn en wat jou gelukkig maakt in deze wereld. Zodat jij los kunt laten wat jou belemmert om je mooiste leven te leven.

Ik loop met je mee, totdat je zelf weer verder kunt puzzelen. 

Atelier Silver & Stones

In de oude tuinbouwschool in Frederiksoord heb ik een fijne ruimte waar ik mijn praktijk heb gevestigd en waar ik ook het mooie ambacht van het edelsmeden uitvoer in mijn edelsmederij Atelier Silver & Stones. Hier maak ik exclusieve sierden. Meest van zilver, soms met een accent in goud.  Ik werk veel  met edelstenen of handgeslepen halfedelstenen, en houd van expirimenteren met andere materialenzoals wol, vilt en hout. 

Naast mijn eigen sieradenproductie geef ik hier cursussen en workshops edelsmeden. In kleine groepjes maken mijn cursisten hun eigen sieraden of objecten. 

Nieuwsgierig? Kijk maar eens op www.silver-stones.nl 

Coachen en edelsmeden, een mooie combinatie.

Ik zie heel veel overeenkomsten in het werken met mijn cliënten in de coachpraktijk en mijn cursisten in het atelier.  Het gaat beide over het durven ontwikkelen van je creativiteit, jezelf durven zijn, het omgaan met perfectionisme, je onzekerheid overwinnen, keuzes durven maken. Kortom: over het creëren van jouw mooiste leven.

Ik combineer de twee dan ook in een mooi programma: de tweedaagse  ‘Zielsring workshop’.

Aangesloten bij: