Gelukkig zijn kun je leren

Hallo lieve lezer,

Je hebt al een tijdje niets van me gehoord. Dat komt… ik ben verhuisd naar een nieuwe coachpraktijk op een héél mooi plekje, waar ik heel gelukkig mee ben.

Over gelukkig zijn gesproken:

Wist jij dat …

  • de meeste mensen naar buiten toe laten zien dat ze gelukkig zijn maar daar zelf eigenlijk aan twijfelen?
  • de meeste mensen hun geluk in de toekomst zoeken? Als ik maar … had, dán word ik gelukkig.
  • de meeste mensen niet weten hoe ze écht gelukkig kunnen worden?

Herken jij jezelf hierin?

Wat is gelukkig zijn eigenlijk voor jou? Wanneer voel jij je écht gelukkig? Nu? Straks? Altijd, of soms?

En wanneer niet?

Geluk ligt niet in de toekomst. Dat kan niet, want je kunt alleen maar in het hier en nu gelukkig zijn.

Hoe meer jij je gelukt zoekt in de toekomst, hoe ongelukkiger je nú wordt…

Natuurlijk kun je nu actie ondernemen waardoor je in de toekomst misschien wel gelukkig wordt. Daar is niets mis mee. Alleen, als jouw focus altijd ligt op hoe jouw leven beter moet, zie je niet wat er nu al goed is.

De kunst van het gelukkig zijn is dus om het geluk te zoeken in het nu.

Ben ík gelukkig?

Nu ben je natuurlijk ook benieuwd of ík gelukkig ben…

Gelukkig kan ik nu zeggen dat ik me vaak heel gelukkig voel.

Maar dat is wel eens anders geweest…

Als kind leerde ik dat gevoel er niet hoorde te zijn. Natuurlijk mocht je wel blij zijn, maar verdriet of boosheid werden niet op prijs gesteld.

Ik ben me dus maar gaan afsluiten voor mijn gevoel. Je wilt tenslotte overleven als kind. Lief gevonden worden door papa en mama. En tjonge, wat wás ik een lief kind!

Want stel je voor dat ze me niet meer aardig vonden…

Maar ja, als je niet durft te luisteren naar je gevoel, hoe kun je dan gelukkig zijn? O, soms kon dat wel hoor, op momenten dat het makkelijk was. Als ik in de natuur was, of met fijne mensen. En later met mijn kinderen.

En als het moeilijker werd? Dan sloot ik me af. Dan werd het te gevaarlijk om écht te laten zien wat ik voelde.

Want stel je voor dat ze me niet meer aardig vonden…

Zo leerde ik met heel veel maskers te leven en deed naar buiten toe alsof ik heel gelukkig was. En het gekke was… ik geloofde het zelf ook nog…

Waarschuwde mijn lijf me dan niet? Jazeker wel! Hoofdpijn werd migraine, gespannen spieren werden fibromyalgie en vermoeidheid werd een fikse burn-out. Ik zag het, ik wist dat het anders moest, maar ik kon het niet…

Want stel je voor dat…

En toch… door meditatie en acupunctuur, door me te verdiepen in ‘wat is dat gevoel nou eigenlijk en hoe werkt dat?’ kwam ik er langzaamaan weer dichterbij. En toen gaf mijn lijf een Final Call: NU OF NOOIT! Een helder inzicht volgde: dit is het moment om voor mezelf te kiezen. En dat deed ik dan ook. Radicaal. Alle schepen achter me verbrand. Geen partner, geen huis, geen werk…

Oei, ging dat wel goed?

Jazeker ging dat, na wat hobbels en kuilen, goed! Ik bloeide op. En na veel ontspannen, reflecteren en 2 jaar studeren ben ik een ander mens geworden. Dankbaar voor mijn leven zoals het nu is, gelukkig met kleine dingetjes en vooral:

GELUKKIG MET MEZELF!

Wil jij meer weten hoe je gelukkiger kunt worden? Ik heb er een e-book over geschreven: ‘De 5 sleutels naar geluk’. Je kunt het hier gratis downloaden.

Ik wens je veel leesplezier en veel geluk!